COMUNICAT SOBRE COVID-19

12 de març del 2020

Davant l’evolució dels casos relacionats amb el COVID-19 i amb la finalitat de garantir la seguretat i salut de totes les persones membre, la Federació d’Escoltisme Valencià comunica el següent:

1.- Estem pendents en tot moment de les últimes informacions i recomanacions sobre aquest tema. En aquest sentit la resolució des de la GVA Sanitat, amb data 12 de març de 2020, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha volgut destacar que ‘Les activitats i viatges d’oci, culturals o similar, organitzats per centres socials i educatius de qualsevol nivell, associació, entitat cultural o un altre, dins o fora de la Comunitat Valenciana, suposen un desplaçament important de persones i amb això un risc potencial de transmissió o contagi de la referida malaltia, que aconsella l’adopció de mesures preventives per a limitar la propagació i contagi pel COVID-19’.

2.- D’acord amb les mesures posades en marxa a la Comunitat Valenciana, per les quals se suspenen les activitats d’oci educatiu, així com les activitats scout, queden anul·lades les activitats planificades pels Agrupaments Escoltes d’Alacant, Castelló i València, a més de les activitats organitzades per les Associacions, equips estructurals (com a l’Escola Lluerna o CreEquip) i de la Federació d’Escoltisme Valencià en el seu conjunt.

3.- Per consegüent, s’informa a tots les persones scouts de la FEV perquè avaluen la idoneïtat de suspendre les activitats planificades per a les pròximes dates, seguint les recomanacions que el Consell de la Generalitat Valenciana vaja dictant. El termini i abast de les mesures a prendre ha de considerar-se des de la responsabilitat i prioritzant sempre el benestar dels xiquetes, xiquets i joves, així com de les persones responsables que integren els nostres grups.

4.- Animem a seguir les recomanacions en relació al Coronavirus indicades per la Generalitat Valenciana, que adjuntem a continuació:

5.- La duració de les mesures ací anunciades s’anirà revisant segons es desenvolupen els esdeveniments i sempre d’acord amb els consells i instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana. Finalment, des de la Federació d’Escoltisme Valencià, recomanem especial atenció a xiquets, xiquetes i joves amb problemes respiratoris o de risc. També especial cura a persones amb símptomes de constipat o grip, sempre des de la tranquil·litat. Com a moviment educatiu fem una crida a treballar amb totes les persones participants de l’escoltisme els valors i accions que, en situacions com aquesta, han de prevaldre, en aplicació de la Llei i la Promesa Scout, combatent qualsevol comportament discriminatori contra grups concrets de persones pel seu origen o situació. L’esperit scout ha de brillar ara més que mai.

CategoriesGeneral