Itinerari formatiu


CURS ESCOLA LLUERNA 2017-2018

MONITOR D’ACTIVITATS DE TEMPS LLIURE

El curs consta de 310 hores de formació, de les quals 150 són teòriques i 160 pràctiques. La formació dins del curs es divideix en 4 blocs:

Bloc 1 – 30h. Bloc 2 – 20h. Bloc 3 – 50h. Bloc 4 – 20h. Bloc 5 – 135h.
Formació inicial bàsica – FIB Educació per a la salut i la inclusió- EPSI Branques (Castors, llops, exploradors, pioners i companys) Vida en la natura Pràctiques

FORMACIÓ INICIAL BÀSICA- FIB. 7-9 d’octubre.
Com el seu títol indica en aquest curs veurem els conceptes i continguts bàsics per a començar l’aventura de ser monitor d’activitats de temps lliure infantil i juvenil.
Coincideix que els educadors que es formen en la nostra escola, són escoltes, i per tant també es forma en aquest curs en aspectes com l’estructura de la FEV, la relació amb els educants…

VIDA EN LA NATURA. 21 i 22 d’octubre.
En aquest curs aprendrem a transmetre i conscienciar de la importància de la vida en la naturalesa com a fonament pedagògic. Veurem tècniques de campisme, disseny de rutes valorant l’aspecte didàctic i com desenvolupar activitats i el funcionament de les acampades de forma sostenible.

EDUCACIÓ PER A LA SALUT I LA INCLUSIÓ. 4 i 5 de novembre.
En aquest curs treballarem sobre una visió general de la diversitat de persones i grups socials per a plantejar activitats de temps lliure concordes a les mateixes.
Aprendrem a desenvolupar tècniques d’intervenció educativa en funció de la diversitat individual i grupal que es present. Veurem i desenvoluparem tècniques, dinàmiques grupals i activitats de temps lliure infantil i juvenil adequades a les necessitats dels xiquets. A més donarem pinzellades a alguns dels aspectes més importants dels hàbits de vida saludables.

BRANQUES. 18-19 novembre i 8-10 de desembre.
És el curs clau, en el qual es mostren tots els aspectes importants per a treballar la vida en la branca escollida amb els xiquets i joves. És aquest curs s’aprèn la psicologia evolutiva segons l’edat i es vivència en primera persona la realització del projecte educatiu de branca i tot el que açò comporta.

DIRECTOR D’ACTIVITATS DE TEMPS LLIURE

El curs consta de 320 hores de formació, de les quals 200 són teòriques i 120 pràctiques. La formació dins del curs es divideix en 6 blocs:

Bloc 1- 20h. Bloc 2 – 40h. Bloc 3 – 40h. Bloc 4 – 15h. Bloc 5 – 20h. Bloc 6 – 120h.
Gestió d’agrupament i de campaments PEA i valors Kraal i lideratge Comunicació CAnvi Social i Participació Associativa Pràctiques

GESTIÓN D’AGRUPAMENT I CAMPAMENTS. 27 i 28 de gener.
En aquest curs aprendràs com es realitza la gestió d’un agrupament escolta i tot el que comporta la preparació del campament (permisos, llicències, zones d’acampada…)

PEA I VALORS. 10 i 11 de febrer / 24 i 25 de febrer.
El PEA és la base dels agrupaments escoltes, per açò hem d’aprendre com es fa un PEA i vivenciarlo per a així després poder-ho aplicar als agrupaments. Aquest curs és una eina bàsica.

COMUNICACIÓ. 24 i 25 de març.
Aquest curs dóna facilitats per a tot el que concerneix a la comunicació. Es dóna una visió de la més general a la més específica. D’una banda es visibiliza la imatge de l’escoltisme com a moviment, passant per la imatge que transmeten els educadors a les famílies. També es mostren eines de com actuar en situacions de crisis i el contacte amb les xarxes socials.

KRAAL I LIDERATGE. 14 i 15 d’abril / 5 i 6 de maig.
L’agrupament té com a base uns educadors que entre si han de treballar. Potser alguns es coneguen uns altres no, per açò en aquest cursos es dóna la possibilitat d’aprendre a treballar en equip, de tenir eines, tècniques..diferents alternatives per a solucionar diferents conflictes. En aquest curs, a més coneixeràs el PDA, eina fonamental per a cuidar els kraales.

CAnvi social i Participació Associativa (CASPA). 12 i 13 de maig.
Aquest curs ajuda a donar una visió general de l’associacionisme i del voluntariat, veient el escoltisme com a moviment de canvi.

INFORMACIÓ VÀRIA

Enguany, a causa de la subvenció de la Conselleria d’igualtat i polítiques inclusives, els cursos tindran un cost reduït. Els preus són:
– MAT: 75 euros per a membres actius de la FEV i 165 euros per a persones externes.
– DAT: 95 euros per a membres actius de la FEV i 195 euros per a persones externes.

Ací teniu informació general i d’interès sobre horaris i funcionament dels cursos:
Els cursos comencen en dissabte (si no hi ha pont com és el cas de Branques) i es convoca entre les 9 i les 10h. segons cada curs.
Als cursos solament hauràs de portar-te l’esmorzar i el menjar del primer dia, la resta de menjars estaran incloses (estarà subjecte a condicions del propi curs).

Tots els cursos acabaran entre les 17h i les 18:30h de l’ultím dia de curs, dependrà de la càrrega i el repartiment dels mateixos.
Els participants sou els responsables d’arribar al lloc del curs pels vostres mitjans, però si ho necessiteu, per al primer curs, des de l’oficina tècnica vos poden ajudar a posar-vos en contacte entre vosaltres per a organitzar-vos.

INSCRIPCIÓ

IMPORTANT:
Tot aquell que no haja abonat la quota i enviat el justificant del pagament en la data indicada serà automàticament donat de baixa del curs, donant possibilitat a la llista d’espera si la hi haguera. L’admissió als cursos es regirà per ordre de preinscripció, encara que s’intentarà facilitar que tots els agrupaments que ho requerisquen, tinguen plaça. Cada agrupament tindrà màxim 2 places. Davant casuístiques específiques, per favor, contactar amb la Escola perquè puguem valorar el vostre cas.

Requisits per a l’inscripció:
Ser major de 19 anys (nascuts en 1998 o abans).
Els scouters amb formació de AJ també poden inscriure’s al curs de monitor. Solament hauran de realitzar dos blocs: Formació inicial bàsica (FIB) i educació per a la salut i la inclusió (EPSI), les pràctiques i la memòria per a aconseguir l’altra titulació, que pot resultar molt útil per a campaments en algunes comunitats autònomes.
El termini d’inscripció al curs de Monitor d’Activitats estarà obert fins al 17 de setembre de 2016 a les 20:00. El termini per al curs de DAT serà el 15 de Desembre.

Proces de preinscripció:
Per a poder inscriure’t en el curs de MAT, hauràs d’emplenar el formulari de drive que es troba en la pàgina de la FEV.
Tal com s’observa en el nom, és una preinscripció, no vol dir que ja estigueu apuntats al curs, simplement és per a fer un primer sondeig de persones que es van a apuntar als cursos. En aquest mateix apartat es veuen els criteris d’inscripció.
El termini màxim per a preinscribirse és el dia 17 de setembre. A partir d’aquesta data enviarem els correus per a la inscripció.

Proces d’inscripció:
No es podrà realitzar la inscripció fins que no s’envie un correu indicant que s’està acceptat en el curs.
Una vegada acceptat en el curs, s’enviarà al participant un correu electrònic amb totes les instruccions. En ell s’especifica que per a confirmar la inscripció i en el termini de 72h s’haurà d’enviar per correu electrònic o fax, el resguard de pagament, el DNI digitalitzat per ambdues cares, una foto de carnet. Una vegada enviats aquests documents la secretaria tècnica de Lluerna enviarà la confirmació de la inscripció. Recorda que pots acudir a la seu de la teua associació per a enviar els documents si així ho prefereixes.
Una vegada en el curs, cada participant haurà de signar les normes de les Escola Lluerna (ja signades digitalment en el procés d’inscripció) i emplenar una fitxa mèdica per a prevenir qualsevol incident ocorregut durant els cursos.