Itinerari formatiu


CURS ESCOLA LLUERNA

MONITOR D’ACTIVITATS DE TEMPS LLIURE

El curs consta de 310 hores de formació, de les quals 150 són teòriques i 160 pràctiques. La formació dins del curs es divideix en 4 blocs:

Bloc 1 – 30h. Bloc 2 – 20h. Bloc 3 – 50h. Bloc 4 – 20h. Bloc 5 – 135h.
Formació inicial bàsica – FIB Educació per a la salut i la inclusió- EPSI Branques (Castors, llops, exploradors, pioners i companys) Vida en la natura Pràctiques

FORMACIÓ INICIAL BÀSICA- FIB.
Com el seu títol indica en aquest curs veurem els conceptes i continguts bàsics per a començar l’aventura de ser monitor d’activitats de temps lliure infantil i juvenil.
Coincideix que els educadors que es formen en la nostra escola, són escoltes, i per tant també es forma en aquest curs en aspectes com l’estructura de la FEV, la relació amb els educants…

VIDA EN LA NATURA.
En aquest curs aprendrem a transmetre i conscienciar de la importància de la vida en la naturalesa com a fonament pedagògic. Veurem tècniques de campisme, disseny de rutes valorant l’aspecte didàctic i com desenvolupar activitats i el funcionament de les acampades de forma sostenible.

EDUCACIÓ PER A LA SALUT I LA INCLUSIÓ.
En aquest curs treballarem sobre una visió general de la diversitat de persones i grups socials per a plantejar activitats de temps lliure concordes a les mateixes.
Aprendrem a desenvolupar tècniques d’intervenció educativa en funció de la diversitat individual i grupal que es present. Veurem i desenvoluparem tècniques, dinàmiques grupals i activitats de temps lliure infantil i juvenil adequades a les necessitats dels xiquets. A més donarem pinzellades a alguns dels aspectes més importants dels hàbits de vida saludables.

BRANQUES. 
És el curs clau, en el qual es mostren tots els aspectes importants per a treballar la vida en la branca escollida amb els xiquets i joves. És aquest curs s’aprèn la psicologia evolutiva segons l’edat i es vivència en primera persona la realització del projecte educatiu de branca i tot el que açò comporta.

DIRECTOR D’ACTIVITATS DE TEMPS LLIURE

El curs consta de 320 hores de formació, de les quals 200 són teòriques i 120 pràctiques. La formació dins del curs es divideix en 6 blocs:

Bloc 1- 20h. Bloc 2 – 40h. Bloc 3 – 40h. Bloc 4 – 15h. Bloc 5 – 20h. Bloc 6 – 120h.
Gestió d’agrupament i de campaments PEA i valors Kraal i lideratge Comunicació CAnvi Social i Participació Associativa Pràctiques

GESTIÓN D’AGRUPAMENT I CAMPAMENTS. 
En aquest curs aprendràs com es realitza la gestió d’un agrupament escolta i tot el que comporta la preparació del campament (permisos, llicències, zones d’acampada…)

PEA I VALORS. 
El PEA és la base dels agrupaments escoltes, per açò hem d’aprendre com es fa un PEA i vivenciarlo per a així després poder-ho aplicar als agrupaments. Aquest curs és una eina bàsica.

COMUNICACIÓ. 
Aquest curs dóna facilitats per a tot el que concerneix a la comunicació. Es dóna una visió de la més general a la més específica. D’una banda es visibiliza la imatge de l’escoltisme com a moviment, passant per la imatge que transmeten els educadors a les famílies. També es mostren eines de com actuar en situacions de crisis i el contacte amb les xarxes socials.

KRAAL I LIDERATGE. 
L’agrupament té com a base uns educadors que entre si han de treballar. Potser alguns es coneguen uns altres no, per açò en aquest cursos es dóna la possibilitat d’aprendre a treballar en equip, de tenir eines, tècniques..diferents alternatives per a solucionar diferents conflictes. En aquest curs, a més coneixeràs el PDA, eina fonamental per a cuidar els kraales.

CAnvi social i Participació Associativa (CASPA). 
Aquest curs ajuda a donar una visió general de l’associacionisme i del voluntariat, veient el escoltisme com a moviment de canvi.

Vols inscriure-t’hi?