28 enero, 2019

Qué és Muixeranga Escolta?

Muixeranga Escolta 2019 – Una mirada a l’escoltisme del futur.

Des de 4vents i la Federació d’Escoltisme Valencià organitzem una trobada de caps/scouters de 4 dies per als educadors que pertanyen a l’entitat promotora.

En aquest event es realitzaran activitats d’oci educatiu i formació, organitzades pels membres de l’entitat i dirigides a cada participant.

Amb el lema ‘Una mirada a l’escoltisme del futur’ enmarquem les activitats en tres eixos diferents que configuren l’ambientació de la Muixeranga Escolta 2019:

  • L’escoltisme de les nostres arrels.
  • L’escoltisme que treballem.
  • L’escoltisme que volem.
NOM I EL LEMA

El nom prove del ball valencià que consisteix a crear una torre humana. El lema per a la trobada és ‘Una mirada a l’escoltisme del futur’, drets i visions de futur comuns. Amb tot allò volem donar-li un sentit a la nostra trobada, 4 dies on podem construir la nostra torre humana de l’escoltisme, conèixer millor els mètodes d’altres escoltes propers a nosaltres i formar junts l’escoltisme que volem, l’escoltisme del futur. El nou món està ple de reptes i canvis que necessiten solucions ràpides i conseqüents.

ELS OBJECTIUS

La finalitat d¡aquest projecte és organitzar un camp de caps/scouters per als joves voluntaris que treballen contínuament als agrupaments escoltes durant la Setmana Santa. Aquest camp de voluntariat servirà per a reunir als caps/scouters de tot el País Valencià, Catalunya, Alguer, Mallorca i Menorca.

Tot alló amb els objectius de:

  • Treballar aspectes del país, amb debats i ponències sobre la situació actual de la nostra societat, tenint en compte les diverses realitats que tenim i enfortint els vincles fraternals de l’escoltisme i el guiatge.
  • Aprofitar l’entorn natural i com fan els bons excursionistes, també tindrem l’oportunitat de gaudir d’un raid de coneixença, en què es treballaran aspectes de la persona i es reflexionarà sobre el perquè de la nostra tasca educativa a la societat.
  • Conéixer profundament el paratge natural de Benlloc, amb alguna ponència d’experts sobre temes de natura i societat d’aquest lloc.
EL PROGRAMA

La trobada es dividirà en diferents subcamps que agruparan els participants on podran participar en diferents tallers, projectes i decobertes.

EDICIONS PASSADES

Des del 1995 es realitzen trobades regular de voluntariat de totes les entitats de 4Vents, rotatn el lloc de trobada per ordre i atenent a les realitats de cadascuna. La primera es celebrà a Mallorca, amb el nom d’Ullastre Esbrancat, el mateix 1995. El 2002, al País Valencià, es va celebrar el Tro de Bac; el 2009 es celebrà Xàldiga, a Catalunya; el 2012, també al País Valencià, esdevingué Borumballa i, per últim, es celebrà, en el 2015, la Tramuntanada, a Catalunya.