Qué fem

Som una entitat d’oci en el temps lliure i d’educació en valors. Els nostres més de 65 agrupaments escoltes proposen una via educativa complementària a l’escola, en la qual, a través de jocs, activitats, i vivències contribuïm al desenvolupament integral dels xiquets i joves que participen en les mateixes. Les activitats escoltes es posicionen com un referent dins d’alló que denominem Educació No Formal, és a dir, aquella que és complementària a l’acció de l’Escola Ordinària.

De la mateixa manera, el món escolta suposa per als educadors dels agrupaments escoltes una porta per a donar resposta a les seues inquietuds de voluntariat, ja que els permet dedicar-se a un projecte de forma altruista que va més enllà de la simple educació dels xavals, i ser part d’una entitat des de la qual es duen a terme projectes socials. El món escolta és una porta al voluntariat social, ja que es treballa per millorar la societat. Els escoltes, com a persones inquietes, estem al servei de la societat, i duem a terme projectes en els nostres pobles i barris amb l’objectiu de millorar el món que ens envolta.

La Federació d’Escoltisme Valencià compta actualment amb un gran equip de persones escoltes voluntàries que desenvolupen les línies d’actuació estratègica i es divideixen les àrees de treball de la Federació.

Aquest equip es va elegir mitjançant una votació popular per part de tots els assistents federats a l’Assemblea General d’octubre de 2019 i la seua aprovació, així quedà confeccionat l’Equip Directiu de 2019-2022.

Aquestes persones van desenvolupar el Programa Federatiu Arrels, per poder complir objectius i necessitats de les associacions, a més queden a disposició dels participants per poder resoldre tots els dubtes, inquietuds o propostes. Els membres de l’equip són:

Aquest equip de persones s’encarreguen de dinamitzar l’acció de la federació, per tal de desenvolupar les línies i programes del Programa Federatiu Arrels. Són els treballadors contractats per part de les diferents associacions, l’escola i l’equip directiu. El nostre equip tècnic está format per: