SCOUTS MUNDIALūüźĺ | World Thinking Day o Dia del Pensament Escolta

Celebrat des de 1926, el dia mundial del pensament √©s un dia d’AMISTAT INTERNACIONAL, de pensar en el que ser scout significa per a tu, d’adonar-te de les coses que ens uneixen amb persones que poden estar a milers de quil√≤metres de tu. El 22 de febrer coincideix amb la data en la qual naixen Baden-Powell i la seua esposa, Lady Olave. Tamb√© es coneix a aquest dia com el Dia del Fundador.

El lema d’aquest any, proposat des de la World Association of Girl Guides and Girl Scouts, √©s Let’s Grow (Anem a cr√©ixer). El que es persegueix √©s aconseguir un m√≥n on les xiques¬†tinguen un espai segur per cr√©ixer, i tinguen moltes experi√®ncies emocionants, rellevants, accessibles i…dirigides per elles mateixes! Des de la FEV volem aconseguir que el escultisme arribe a m√©s xiquetes i xiquets de la Comunitat Valenciana, i que la llavor del canvi s’estenga per tots els racons.

Si vols celebrar el WTD, hi ha disponibles una s√®rie de materials i propostes d’activitats que pots descarregar fent clic ac√≠.

La iniciativa que et proposem des de la FEV es la seg√ľent:

  • Fes-te una foto amb la teua panyoleta
  • Puja-la a Fb, IG o Tw i etiqueta’ns
  • Pots utilitzar el hashtag #WTD2017

En un dia com aquest, podem recordar la nostra declaraci√≥ d’intencions: la carta FEV. Aquest document ens serveix per recordar PER QU√ą i PARA QU√ą estem aqu√≠, i qu√® podem fer per unir-nos al gran objectiu dels scouts: canviar el m√≥n.

La Federaci√≥ d‚ÄôEscoltisme Valenci√† √©s un moviment educatiu de car√†cter voluntari per a xiquets i joves, que forma part del MSC des d’una ¬†identitat pr√≤pia, conscient i¬†arrelada.

Partint d’una an√†lisi de la realitat que ens envolta i a trav√©s de¬†l’educaci√≥ en valors, busquem millorar la societat mitjan√ßant l’aplicaci√≥ activa del m√®tode escolta, i el nostre comprom√≠s amb els valors de la Llei Scout.

En el nostre procés educatiu entenem la natura com una eina fonamental, per la qual cosa fomentem la seua conservació i gaudiment.

Optem per¬†la transformaci√≥ social, volent ser constructors d’una societat m√©s humana.

Som jutge i part de la democr√†cia, participant¬†cr√≠tica i¬†activament¬†en la seua realitzaci√≥ efectiva, des d’un punt de vista apartidista.

Optem per la persona com a element fonamental en la transformaci√≥ de la societat, i entenem l’educaci√≥ integral¬†com eix de la nostra tasca, sempre treballant des de, i per a, la base del moviment: els agrupaments escoltes.

Optem pel ¬†creixement espiritual com a base del desenvolupament¬†personal. Des del m√†xim respecte cap a altres religions i cultures triem¬†a Jes√ļs de Natzaret com a model¬†per a la vida personal i¬†comunit√†ria, i¬†som part activa d’una Esgl√©sia oberta i¬†plural que, en continu moviment, pret√©n la integraci√≥ i¬†la pr√†ctica dels¬†valors cristians en tots¬†els √†mbits de la nostra vida.

Per aix√≤, optem per una FEV¬†oberta i amb sentit, on¬†tots els membres juguem un¬†rol actiu¬†en la construcci√≥ d’una societat m√©s justa i¬†solid√†ria amb els empobrits, en la que tots puguem¬†sentir-nos m√©s feli√ßos al ‚Äúcontribuir a fer¬†m√©s feli√ßos als altres‚ÄĚ.

Aprovada en l’Assemblea FEV de ¬†l’1 d’octubre del 2006