equip-salut-fev

Equip de Salut

L’equip d’Educació per a la Salut treballa per a difondre i promocionar hàbits de vida saludable.

Si tens cap dubte, escriu a equip.salut@scoutsfev.org 

La ronda 2017-2018 es va organitzar la 1ª Jornada de Promoció de la Salut, una trobada formativa i dinàmica que va reunir prop de 30 persones provinents d’agrupaments escoltes. La jornada va contar amb xerrades de persones professionals de l’àmbit de la nutrició. La valoració final va ser prou satisfactòria, motiu pel qual es donarà continuïtat a aquest tipus d’espai.

Els nostres voluntaris també han col·laborat amb altres entitats, donant xerrades de Nutrició, Transtorns de l’Alimentació i Vida no Sedentària.

 

Una de les necessitats dels agrupaments és la gestió dels menús i de l’alimentació de joves, sobretot en campaments i acampades. S’han detectat carències informatives així com de ferramentes per a adequar els menús a les necessitats de joves, fer front a les diverses al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, així com de les mesures d’higiene i prevenció de toxiinfeccions alimentàries.

Des de l’Equip de Salut, s’aposta per una alimentació saludable i sostenible, com a forma de preserva la salut i prevenir enfermetats. Tenim l’objectiu d’empoderar a la gent responsable de cuina, així com els monitors i monitores, per a poder afrontar els reptes diaris entorn a l’alimentació que puguen sorgir en campaments o acampades. Seran unes jornades obertes a tota la població, on tindran cabuda les diverses associacions que tinguen les mateixes necessitats.

[persones equip]

Guia del menús dels menjadors escolars
Menja sa i mou-te
Enquesta activa: Com viviu la salut dins l’agrupament?