programa-federatiu-empelt-fev

Programa Federatiu.

EMPELT: Acció d’ajuntar dues o més parts de diferents plantes de manera que el conjunt es comporte com una sola.

logo-empelt

El concepte de l’empelt ens va vindre al cap quan buscàvem una imatge que representara i acostara la nostra proposta sobre com hauria de funcionar la Federació d’Escoltisme de València.

D’una banda, en fer una anàlisi de la seua estructura, s’aprecia que, cadascuna de les tres associacions que componen la federació, és única en la seua manera de treballar des de i cap a l’escoltisme, amb una realitat concreta i diferent de la de les altres dues associacions.

De manera que, si fem l’esforç d’imaginar, cadascuna de les associacions com un arbre, amb unes propietats diferents i que comparteixen entre ells un xicotet hort, a més d’apreciar les seues virtuts individuals, ens adonarem que si intenten compartir recursos, com l’aigua de reg. l’abonament que els nodreix, o fins i tot la llum del sol que els dona energia, es trobaran amb dificultats òbvies i algunes situacions en les quals, posant bona intenció, es superposaran en els seus esforços i a algun d’ells li costarà arribar a donar fruit.

No obstant això, si ens proposarem, no sense l’esforç de totes les parts, empeltar les tres associacions perquè, encara conservant les seues propietats úniques, funcionaren com un únic ésser viu, en lloc de tres arbres independents, aconseguiríem al mateix temps generar una sèrie de sinergies que beneficiarien a totes i sobretot, assentarien unes bases de col·laboració sobre les quals assentar el futur de l’escoltisme al territori Valencià.

No pequem d’ingenuïtat i som conscients que hi ha molta faena al davant, i justament per això, ens comprometem amb aquesta idea en un projecte, perquè en els pròxims tres anys, la FEV es convertisca en un element de suport, que vertebre l’escoltisme en les tres associacions i entre elles; per a això tenim clar que la federació, ni és, ni ha de ser un xicotet grup de treball, sinó que ha de nodrir-se de la voluntat de millora de totes les persones que, dins d’aquest moviment, es comprometen a construir un món millor.